trafic

sâmbătă, 28 aprilie 2018

Asigurari

Palestinieii au primit asigurări că niciun stat UE nu-și mută ambasada la Ierusalim


Niciun stat membru al Uniunii Europene nu îşi va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, l-a asigurat şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, pe ambasadorul palestinian pe lângă UE, Abdul Rahim Farra.
ACEEAȘI TEMĂ
Iohannis: Până nu se decide statutul Ierusalimului, nicio țară UE nu își mută ambasada
Premierul israelian a salutat adoptarea memorandumului privind ambasada României
RECOMANDĂRI
România își mută ambasada la Ierusalim
Autoritatea Palestiniană: Cerere pentru România să nu-şi mute Ambasada la Ierusalim

Iulian Budușan
Actualizat: 28.04.2018 – 18:02
Niciun stat membru al Uniunii Europene nu îşi va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, l-a asigurat şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, pe ambasadorul palestinian pe lângă UE, Abdul Rahim Farra, conform unei declaraţii dată sâmbătă de acesta din urmă postului Vocea Palestinei şi preluată de agenţia palestiniană de presă WAFA.
Oficialul menţionat a afirmat că Mogherini a confirmat această poziţie în timpul unei reuniuni desfăşurate la Bruxelles cu reprezentanţi ai Organizaţiei de Cooperare Islamică şi în prezenţa ministrului palestinian de externe, Riyad Malki.
ADVERTISING
inRead invented by Teads
Acesta din urmă a insistat în timpul acestei întâlniri că niciunui stat membru al UE nu trebuie să i se permită să întreprindă demersuri, şi nici măcar să anunţe vreo intenţie, pentru a-şi transfera ambasada la Ierusalim.
La rândul ei, Mogherini a spus că niciun stat membru al UE nu va acţiona împotriva consensului european pe acest subiect, iar discuţiile despre posibila mutare de către unele ţări din UE a ambasadelor la Ierusalim sunt nimic mai mult decât vorbe, menţionează agenţia palestiniană de presă, amintind că România şi Republica Cehă au sugerat recent că vor urma exemplul SUA şi îşi vor transfera ambasadele de la Tel Aviv la Ierusalim.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu