trafic

luni, 10 aprilie 2017

Masacre

Istoria umanitatii reprezinta un conglomerat de succese si esecuri, victorii si infrangeri, dragoste si razboi. De-a lungul timpului oamenii au purtat razboaie motivati de expansiune, de bogatii, de razbunari sau doar de dragul gloriei. Masacrele fac astfel obiectul unor conflicte mai mari sau mai mici, suprimand vieti nevinovate. O cercetare mai amanuntita ar scoate la iveala un top al acestor masacre: vad ca pe primul loc in ierarhia masacrelor este Manciuria.
Masacrul din Nanking
Masacrul din Nanking (Nanjing), cunoscut și ca Violul din Nanking se referă la o perioadă de șase săptămâni, începând cu 9 decembrie 1937, de la capturarea orașului Nanjing, fosta capitală a Chinei de către forțele japoneze. În timpul acestei perioade sute de mii de civili au fost uciși și 20.000 – 80.000 de femei au fost violate de către militarii imperiali japonezi. Masacrul rămâne o problemă de contencios politic, cu numeroase aspecte disputate și contestate de unii revizioniști istorici și naționaliștii japonezi, care au susținut că masacrul a fost intenționat exagerat sau fabricat în totalitate în scopuri de propagandă. Ca rezultat al eforturilor naționaliștilor japonezi de a refuza sau a raționaliza aceste crime de război, controversatul Masacru din Nanking rămâne o piatră de încercare în relațiile chinezo-japoneze, dar și în alte relații cu națiunile asiatice ale Pacificului, cum ar fi Coreea de Sud sau Filipine.
Urmarind discutii  de la un post de tv. si afland chiar de la cei care au suportat toate vicisitudinile abandonarii de catre americani si occidentali a poporului sirian, am constat similitudini cu razboiul din Manciunia din anii 1930, In 1932 Manciuria s-a declarat Stat Independent.Tot asa chinezii au cerut ajutorul SUA si a Europei impotriva japonezilor invadatori si tot asa "fermoar" si s-a ajuns la cele mai mari atrocitati ale lumii pana in aceea perioada, jupuirea de piele a chinezilor m-a impresionat cel mai mult si mi-a ramas in memorie de acum 40 de ani cand am citit pentru prima data despre razboiul din Manciuria(de atunci pana acum nu am mai citit nimic ca-mi producea groaza).
La ce s-au infiintat organizatii mondiale, la ce se bate apa in piua cu intraajutorarea? Totul este praf in ochii prostilor.  Despre razboiul din Manciuria acum am vazut descrierea clara pe un post tv.strain, a pierderilor uriase de catre chinezi care luptau cu dublul luptatorilor japonezi si pierderile lor erau totale. Organizarea si instructia erau la baza. De aceea chinezii chiar pe front au pus invatatori care sa-i invete carte pe luptatorii adusi din tinuturi unde nu se stia ca, exista si japonezi pe lumea asta si nici ca China nu mai avea imparat de zeci de ani.
Asa ca mutenia SUA si a Occidentului face parte din structura  bagarii capului strutului in nisip, cand li se cere explicit interventia cand nu au interesul.
Dar apoi acesti decidenti ai viitorului omenirii, au motivat ca atunci a fost ales Hitler cancelar si lumea a luat-o razna.
Acum dupa ce acolo in Siria colcaie de interese straine poporului sirian, este in al 13-lea ceas si orice sfarsit va fi, aceasta indiferenta ne costa mai mult decat daca se intervenea la timp adica in 2011 si nu abia acum cu  finalitati incerte.
Asta sa ne fie de invatatura de minte cu toate ca suntem acum in NATO. Pielea noastra va fi cea gaurita din prima, si interese straine se lupta pentru a smulge o halca din trupul tarii noastre, pentru care au murit milioane de romani de-a lungul secolelor.
Nu este prima data cand teritoriile tarii noastre, au fost folosite ca troc pentru interese straine.Numai anul 1812 rezuma totul si chiar in aceste momente ne ducem crucea, fara de speranta de a indrepta aceasta crima a istoriei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu