trafic

duminică, 5 martie 2017

BARFITOAREA ELEONORA SLAVICI Calaul lui Eminescu

Foto: Ion Slavici (1848-1925) impreuna cu a doua sotie Eleonora si fiul Titu Liviu, dupa detentia din 1889 din Silezia.

Sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului!
Dupa ce am scris tragedia abatuta asupra dusmanului din pat cu Octavian Goga, Veturia Goga supranumita Timpanul lui Hitler, sa nu uitam ca primul NATIONALIST roman a fost M.Eminescu si cel care ii purta sambetele a fost chiar binefacatorul lui, Titu Maiorescu cel care i-a oferit 100 de galbeni de la bugetul statului sa MEARGA LA STUDII LA BERLIN. SUPARAEA A VENIT CAND TANARUL EMINESCU NU A PUTUT JUSTIFICA CUM A CHELTUIT BANII, EL NEFRECVENTAND decat ocazional adica, facultativ cursurile.
Poate la cererea dusmanilor Romaniei Titu Maiorescu dovedind a fi nepatriot,  a inceput persecutia fata de Eminescu prin  scoaterea de la Ziarul Conservator "Timpul", unde era director. A fost o grea lovitura pentru Eminescu care, era in plina vigoare creativa a  publicisticii sale. Cei mai avizati au spus ca activitatea in domeniul publicisticii prin articolele sale NATIONALISTE, a fost mult superioara activitatii poetice.Am citit  si eu cateva articole doar, dar am fost impresionata de claritatea gandirii politice vizionare a lui si consider ca si acum acele articole sunt modele pentru, studentii de la ziaristica din ziua de azi.
Dar nu din rautate vreau sa va readuc in memorie ca si Eminescu a fost victima barfei sustinute a unei femei pusa de Maiorescu si aceasta avand renumele de barfitoarea Bucurestiului, fiind a doua sotie a lui Slavici, Eleonora, care era si el persecutat ca era un NATIONALIST convins.
Redactor la Timpul în București și, mai apoi, fondator al Tribunei din Sibiu, Slavici a fost un jurnalist renumit. În urma articolelor sale a fost închis de cinci ori, atât în Austro-Ungaria, ca presupus naționalist român, cât și în România, ca presupus spion austro-ungar. Această experiență a fost reflectată de Slavici în lucrarea memorialistică intitulată Închisorile mele, publicată în 1920. Istoricul Lucian Boia a constatat cu referire la Slavici că dacă la scriitori precum Rebreanu sau Sadoveanu se constată un ușor deficit de caracter, necazurile lui Slavici se trag, s-ar putea spune, dintr-un surplus de caracter.”
Dar cea cu care impartea patul  avea talente lingvistice de nebanuit. Activitatea ei de discreditare a lui Eminescu a inceput dinaintea  scoaterii lui de la ziarul "Timpul"  cu barfa de la om la om, cand a incercat pentru prima oara sa-l declare pe poet nebun cu diploma si patalama la mana. Dar nu a reusit, insa nu s-a dat batuta.Ma mir ca Ion Slavici  nu a luat atitudine si nu a interzis lui Maiorescu sa  mai apeleze la"talentele"nevestei lui. Mai ales ca avea 6 copii si avea ce face acasa, dar nu statea pe acasa ca era plecata "cu barfa" in BUCURESTI.
Ea si-a continuat denigrarea lui Eminescu sustinand ca poetul era vazut pe Calea Victoriei mergand vorbind singur si gesticuland, intr-un hal de mizerie de nedescris.
Se stie ca Eminescu lucra si se afisa cu sincope, disparand din peisajul public zile la rand, cand statea cate o saptamana singur incuiat in casa, fumand doar.
Ea a spus ca trebuie prins cu orice pret si bagat la casa de nebuni asa cum s-a intamplat cand Eminescu a fost luat pana la urma in 1889, de la baia publica in camasa de forta, avand la baza doar minciunile unei defaimatoare de profesie si la comanda. Apoi fara nici o remuscare a fost bagat intre nebunii cei  mai periculosi. Urmarea o stiti, a fost lovit de un nebun cu un pietroi in cap, nemernicia mergand pana acolo incat au fost montati si nebunii ca, este mai nebun ca ei.Cand Eminescu li se adresa, ei radeau si se tavaleau de ras pe jos.
Dispretul fata de geniul lui Eminescu s-a dovedit si la autopsie cand  creierul a fost pus neglijent pe fereastra si a fost mancat de o pisica maidaneza :((((
Aceasta  barfitoare veninoasa Eleonora Slavici care, degeaba statea cu un intelectual nationalist, nu a invatat nimic de la el,  numai exercitarea talentelor ei de mahalagioaica de cea mai joasa speta si cu cel mai negru caracter.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu