trafic

sâmbătă, 16 octombrie 2010

NERECUNOSTINTA, AROGANTA SI MAGARIE

Toată Europa ne ia în râs . Au uitat denumirea de român şi au înlocuit-o cu cea de rom . Au uitat contribuţiile noastre în ştiinţă , cultură şi din punct de vedere istoric şi ne cataloghează ca hoţi , tâlhari , ucigaşi şi alte apelative care pentru ei reprezintă o ameninţare , pentru omul de rând dar şi pentru integritatea naţională şi culturală.
Ce uită Vestul însă , este că , dacă nu ţineau piept românii atâtor popoare care au tot încercat să ajungă în interiorul continentului şi dacă nu-i „trimiteau acasă” , nu ar fi ajuns niciodată unde sunt astăzi .
Este normal că Franţa de exemplu a avut timp să se dezvolte în domeniul agricol , dacă în Evul mediu noi trebuia să pârjolim pământul pentru a-i înfometa pe inamici ; iar când francezii aristocraţi îşi petreceau timpul prin celebrele lor saloane , având timp de gândire şi de socializare , făcându-şi griji doar pentru un eventual conflict minor cu Anglia , noi pierdeam un sfert din populaţie în încercarea de a supravieţui ca neam , în războaie cu Polonia şi Turcia .
Voi rămâne tot la Hexagon . Ei ne acuză că avem grave probleme cu minoritarii şi trebuie să găsim o soluţie . Ne spun că aşa ceva nu este posibil în secolul 21 , că e inuman ce se întamplă . Din nou , Franţa să se uite în ograda proprie . Au probleme mult mai grave decât noi . După ce aproape o treime din populaţie a pierit la sfârşitul celui de-al doilea război mondial , au aplicat o politică pentru sporirea demografiei . Însă , pentru că era greu ca prin mijloace proprii să reuşească , au aplicat o nouă variantă : naţionalizarea imigranţilor veniţi din fostele lor colonii . Aşadar , odată venită oportunitatea , sute de mii de magrebieni au imigrat şi au invadat într-un fel sau altul Franţa . Iar astăzi , cea mai mare rată a infracţionalităţii este din cauza lor , cele mai însemnate proteste la fel , iar , demografic vorbind , îi vor depăşi în maxim 20 de ani pe francezi . Aşadar , încă odata spun , să se uite în propria ogradă şi să se abţină de la injurii şi acuze .
Pe plan cultural , suntem mereu acuzaţi că avem o ţară săracă din acest punct de vedere , că trebuie lucrat la acest capitol , că suntem cei mai puţin culţi europeni şi că nu vom putea ajunge la un nivel preferat de UE . Încă odată , o dovadă crasă de nerecunoştinţă , de ignoranţă şi nesimţire . În primul rând , noi nu vrem să fim în UE şi nici la un nivel impus de ei , pentru că suntem peste . Valorile tradiţionale româneşti şi obiceiurile şi cultura populară , depăşeşte cu mult orice alta de pe „Batrânul Continent” , iar tot din România , minţi luminate au dat lecţii la Paris şi Viena şi au reprezentat modele de inspiraţie pentru generaţii întregi . Astăzi , studenţii români umplu cele mai prestigioase Universităţi ale lumii şi doctoranzi români sunt şefi de echipa la cele mai importante firme ale lumii ...şi cu condiţiile din România , unde ca intelectual nu ne putem bucura încă de un statut prea privilegiat şi unde posibilităţile sunt mici din mai toate punctele de vedere , dar prin muncă şi dăruinţă , orice este posibil .
Aşadar , scumpă Europă , noi nu te vrem , dar atât timp cât coexistăm pe acest continent , învaţă să ne respecţi , să iei ca model ceea ce facem noi şi să îţi rezolvi propriile probleme înainte de a te lua de alţii.
Ruşine !
http://panaiteovidiu.blogspot.com/ 
Panaite George Ovidiu ND Cluj.
Noua Dreapta filiala Brasov  http://odorica-dariaion.blogspot.com/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu